Tento cyklus nabrali Olympijské hry v Tokiu úplne nový rozmer. Nielen, že sme všetci o rok dlhšie čakali na vyvrcholenie sezóny (veľký obdiv všetkým športovcom, ktorí si zvládli udržať formu v čase koronakrízy a nekonečných lockdownov), po veľmi dlhom čase sme zažili reálne napätie počas všetkých 4 rotácií finále viacboja v modernej gymnastike.

Olympijská víťazka Linoy Ashram (Izrael) si zaslúži obrovský potlesk za svoj životný výkon, ktorý podala na ploche v gymnastickom centre Ariake v Tokiu. Napriek veľkej chybe v poslednej zostave so stuhou bola vďaka naakumulovanému bodovému náskoku z predošlých sledov schopná zostať vo vedení a pokoriť tak ruskú nadvládu, ktorá bola zavedená v roku 2000 Alinou Kabaevou.
Až na spomínanú stratu náčinia v stuhovej zostave predviedla krásne čisté zostavy nabité dynamickými prvkami, no zároveň aj umeleckým prejavom, ktorý nám stále viac v modernej gymnastike chýba.

Táto zlatá medaila je maximálne zaslúžená a dúfajme, že bude slúžiť ako motivácia a otvorí dvere mladým nádejným gymnastkám, ktoré už neverili, že pokoriť Rusky je vôbec možné. Sestrám Dine a Arine Averinám snáď vydrží zdravie a chuť pokračovať, aby sme sa na ne mohi tešiť na ďalších Olympijských hrách v Paríži 2024 a všetkým, ktorí ašpirujú na účasť na svetových súťažiach želáme veľa sily a odhodlania do ďalšieho tréningu, verte si, úspech je na dosah 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *